Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cross Kaien

2011.08.07

Figyelem!Az imformációkat Yuuki hosszas munkával szedte össze és a képeket is!Lemásolni más oldalra tenni hasznosítani szigorúan tilos!Ha mégis másolnád a linkekbe vírus van elrejtve szal nem ajánlott a lopás!Természetesen ha elkéred odaadom!

 

Adatlap - Cross Kaien


 

 

Teljes neve: Cross Kaien

Beceneve: a "Legenda"

Anime: Vampire Knight, Vampire Knight Guilty

 

Manga: Vampire Knight

Faja: vámpírvadász

Kora: nincs adat

Született: nincs adat (kb. 35 évesnek néz ki)

Horoszkóp: nincs adat

Vércsoport: AB

Magassága: 184 cm

Súlya: kb. 70 kg

Szeme színe: aranybarna

Haja színe: szőke

Foglalkozása: iskolaigazgató, vámpírvadász

Különös ismertetőjelei: nagymami zöld abrosza a nyaka köré tekerve, copfba kötött haj, szemüveg. Ha bármikor ezen ismertetőjelek nélkül látod, akkor javasoljuk, hogy fogd menekülésre a dolgot (vagy ess neki és teperd le). ^^

Hobbi: főzés, kertészkedés

Kedvenc idézetünk tőle: "Aúú! Elvágtam az ujjam! Nem nyalnád le, hogy ne vesszen kárba, Kiryu-kun?"

Negatív tulajdonságok: néha komplett idióta, szeretetrohamai és zokogógörcsei vannak (meg kell szokni ^^), titokzatos.

Pozitív tulajdonságok: becsületes, lojális, jószívű és kedves, bármire képes lenne a szeretteiért (akár a korábbi elveit is feladja, ha kell),

 

 

 

SZEMÉLYISÉGE ÉS PÁLYAFUTÁSA - SPOILER!

 

Cross Kaien személyisége igencsak összetett és bonyolult. A fickó maga a két lábon járó rejtély, és igencsak komoly az esélye, hogy még akkor sem tudnánk meg róla többet, ha egy fedél alatt élnénk vele. (Lásd Yukit.) ^^

 


 

AZ ISKOLAIGAZGATÓ

 

A "mindannyiunk kedvenc iskolaigazgatója" címre Cross Kaien igencsak eredményesen pályázhatna. Békés, kedves természete, szeleburdisága, jószívűsége révén a diákok és a tanárok is kedvelik - már amikor épp nem a falat kaparják tőle. ^^ S bár minden arra utal, hogy Cross hátán fát lehetne aprítani, azért nem árt az elején tisztázni, hogy a Cross Akadémia egyike a legelitebb és legszigorúbb bentlakásos magániskoláknak. Az igazgatói iroda szekrénysorának vitrinében nem viccből sorakoznak a különféle díjak és kitüntetések: a Cross Akadémia kitűnő híre alapítója, Cross Kaien nevéhez fűződik.

Az animéből nem derül ki, a manga alapján azonban elmondhatjuk, hogy az akadémiára nemcsak a nappalis és estis középiskolások járnak, hanem van általános iskolai részlege is, ahová például Yuki is járt néhány évvel ezelőtt. S bár Cross büszkén hangoztatja, hogy legfontosabb céljának a világbékét... ööö... akarjuk mondani a vámpírok és az emberek közötti békét tartja, mégis az iskola biztonságát helyezi mindenek elé. Így a kicsiket úgy szállásolták el, hogy még véletlenül se akadhassanak össze az esti tagozat képviselőivel.

Nem árulunk el titkot, hogy a Cross Akadémia minden díja és elismerése ellenére igencsak veszélyes helynek minősül. Az esti tagozat valamennyi tanulója vámpír, méghozzá nem is akármilyen: gazdag nemesi vérű vámpírcsaládok csemetéi. Az igazgató ötlete volt, hogy az iskola a hagyományos képzés mellett külön tagozatot indít vámpíroknak, és ennek a megvalósításhoz sikerült megnyernie Kuran Kanamét, aki a vámpírtagozat létrehozásának kulcsfigurája lett, mivel jelenléte Cross reményei szerint önmagában garantálja a vámpírfegyelmet. Mivel az esti tagozatosok vértablettákkal csillapítják vérszomjukat, a két tagozatot pedig külön kollégiumban helyezték el, (ráadásul az estisek osztályelnöke és kollégiumvezetője, valamint tankör-titkára, őrs- és rajvezetője, állandó örök generalissiumusa, legfőbb ura és parancsolója és a VérVokál Vámpírkórus szólistája és vezetője maga Kaname) Crossnak valójában nincs miért aggódnia. Mégis kijelöl két prefektust, hogy az esetleg felmerülő súrlódásokat (és az ön- és közveszélyes nappalis rajongólányok esetleges sérüléseit) enyhítsék.

Cross azonban nemcsak az iskolán belüli rendet és fegyelmet követeli meg. Apatigrist is megszégyenítő módon vigyáz a tanulókra, és bármi vagy bárki veszélyezteti a kis védenceit, azonnal vörös védelmi fokozatra kapcsol. (Erről még később lesz szó.)

Az anime egyik hiányossága, hogy nem sokat látunk az akadémia tanári karából és a kiszolgáló személyzetből. Cross természetesen nem egyedül viszi a hátán a sulit, hanem az iskolaorvostól kezdve a menzafelelősön és a könyvtári személyzeten keresztül több tucatnyian segítik, hogy minden a lehető legjobban és leggördülékenyebben menjen.

 

 

A "KONYHATÜNDÉR"

 

Cross Kaien nemcsak az iskola igazgatói székében jeleskedik, hanem a konyhában is. Briliáns szakács, aki bravúros gyorsasággal készít első osztályú, íncsiklandozó ételeket vendégeinek. Konyhatudományát nem egyszer csodálhatjuk meg az animében és a mangában is, mivel Cross előszeretettel pakolja tele kajával az egész asztalt még akkor is, ha mindössze ketten fognak enni. ^^

Egyik kedvenc jelenetünk az animében, amikor meghívja vacsorára Ichirut, Zero ikertestvérét, és őt is befogja a főzésbe, így végül együtt kotyvasztják a vacsorát a többieknek.

Nem meglepő, hogy Yuki visszaemlékezéseiben Cross folyton a konyhában tüsténkedik: hol teát főz, hol süteményt süt, hol egy pulykát készül felaprítani. Lehet tél, tavasz, ősz vagy nyár, Cross ugyanúgy ücsörög a bögréjével a kezében, és békésen kortyolgatja a kávéját. Nagyon is úgy tűnik, hogy az igazgatói rezidencia legfontosabb helyisége a konyha. ^^

Maga termeszti a gyümölcsöket és a zöldségeket is, és olyannyira imád kertészkedni, hogy az akadémia parkjában ő gondozza a virágágyásokat is. Kedvenc munkaruhája egy helyes kötényke, amelyen egy cica épp egy aranyhalacskáról ábrándozik. Valahogy nehéz összeegyeztetünk ezt a fodros kötényes konyhatündért a legendás vámpírmészárossal. ^^ Pedig higgyétek el, mindkettő ő. XD

Sokat gondolkodtunk már azon, vajon mi vitte rá, hogy ledobva a harci szerelését felkapja magára nagymami zöld abroszát és a cicás köténykét, és a nap nagyobbik részében dolgos "háziasszonyként" süssön, főzzön, takarítson. Arra jutottunk, hogy mindez egyfajta vezeklés lehet a részéről. Talán elege lett a vérontásból, belefáradt a gyilkolásba és úgy döntött, hogy egy teljesen új életbe kezd. Mivel a fickó igencsak IQ-s, bizonyára ő is tisztában van azzal, hogy a cicás köténnyel nem tudja kitörölni a véres múltat, mégis úgy döntött, hogy számára ez az egyedüli járható út. Csak így maradhat ember.

 

 


A CSALÁDAPA

 

Cross múltjáról szinte semmit sem tudunk, kivéve azt a néhány emlékfoszlányt, amit a mangaka eddig megosztott velünk. Eddig még nem derült ki, hogy volt-e bármilyen komoly kapcsolata, és születtek-e saját gyermekei. Ami biztos, hogy egy havas téli napon, tíz évvel ezelőtt Kaname beállított a halálra rémült kis Yukival a karjában az igazgatóhoz, és kérte, hogy vigyázzon rá. Yuki akkor volt 6 éves, de egy őt ért sokkhatás miatt nem tudott beszélni, enni, öltözködni, semmire sem emlékezett a múltjából. Az igazgatóra várt a feladat, hogy a teljesen magatehetetlen kislányból újra hercegnőt varázsoljon. Hosszú hónapok kemény gondoskodását igényelte, hogy Yuki végül a korának megfelelően értelmes, okos kislány lett. Yukit végül örökbe is fogadta (így kapta a Cross Yuki nevet), egyetlen fájó pont csak az az életében, hogy a lánya képtelen őt Apának szólítani, mindig "igazgató urazza".

Hat évvel Yuki befogadása után Cross újabb árvával állított be közös otthonukba. Yuki rémülten nézte a vérben úszó kisfiút, aki szótlanul, maga elé bámulva tűrte, hogy megmosdassák és tiszta ruhát adjanak rá. Kiryu Zero vámpírvadász szüleit egy nagyhatalmú vámpír gyilkolta meg, így Cross végül úgy döntött, hogy a vámpírvadász csemetét is befogadja magához. Crossnak ezúttal is be kellett vetnie anyait-apait, hogy valahogy hatni tudjon a magába zárkózó fiúra, de végül sikerült. Zero hosszas unszolás után hajlandó volt beiratkozni az Akadémiára (egy osztályba került Yukival, pedig egy évvel idősebb volt nála), ahol évfolyamelső és a nappalisok "reménysége" lett belőle.

Cross tehát apaként is bizonyította rátermettségét és "tehetségét". ^^ Amikor végül úgy dönt, hogy elindítja az esti tagozatot is az iskolában, két gyermekét bízza meg azzal, hogy prefektusként vigyázzanak a rendre. A gyerekek biztonságuk miatt mágikus vámpírvadász fegyvereket is kapnak: Yuki egy vámpírölő pálcát (Artemis pálcájának nevezik), Zero pedig egy vámpírölő pisztolyt (a híres Bloody Rose-t).

Crossnak mindene a két gyerek, akár az életét is feláldozná értük. Annak ellenére, hogy az akadémia bentlakásos iskola külön kollégiumi szárnyakkal, Cross megköveteli (értsd: kizsarolja ^^), hogy Zero és Yuki nála tanuljanak, étkezzenek, tisztálkodjanak (a koleszban késő este már le vannak zárva a fürdőszobák), vagy akár aludjanak, ha nem akarnak vagy nem tudnak visszamenni a hálókörletükbe. Szerencsére mindkét gyerek tisztában van azzal, hogy ez milyen sokat jelent nevelőapjuknak, így  néha még Kiryu-kun is megerőlteti magát, és rendszeresen megfordul az igazgatói rezidencián. (Ha üvölteni akar az igazgatóval, inkább az igazgatói irodát keresi fel a központi épületben. Mindennek adjuk meg a módját. XD)

 

 


A "LEGENDA"

 

Ahogy már említettük, Cross múltjáról még nem sokat tudunk. Annyi bizonyos, hogy valamikor a leghíresebb vámpírvadász volt, akit a társai azóta egyszerűen csak "Legendának" neveznek, ezzel is utalva arra, hogy sokan máig nem hiszik el a fodros kötényes igazgató korábbi lehetetlen akcióit. (Sokáig maga Yagari is a kétkedők táborát erősíti. ^^) Cross olyannyira közveszélyes és hírhedt volt, hogy ellenségei még egy titulust ragasztottak rá: "vámpír agyarak nélkül". Ezek után nem csoda, hogy reménykedve vártuk A Csodát, azaz kedvenc igazgatónk mikor fogja ledobni a zöld vállkendőt, a szemüvegét és mikor bontja ki végül azt a gyönyörű hajzuhatagot.

Hát, elég sokáig, kellett várnunk rá, a Vampire Knight Guilty 9. epizódjáig, de egyöntetűen kijelenthetjük: minden várakozásunkat felülmúlta. *elalélt sóhaj*

Már a harci szerelése felér egy kisebb orgazmussal, hát még, amikor előkapja azt a recés kardot, amivel kizárólag vámpírt lehet trancsírozni - de azt überhatékonyan. Cross igazgatónk tehát két lábon járó gyilkológép is egyben, úgyhogy elmondhatjuk, hogy igencsak sokoldalú a drága.

Itt említenénk meg, hogy a Cross Akadémia valamikor a Vámpírvadászok Szövetségének főhadiszállása volt, aminek titkos föld alatti átjárói, börtöncellái megannyi sötét és mocskos titkot rejtenek. Nem tudni, hogy Cross miként járta ki a Szövetség elnökénél, hogy megkapja hajdani tanyájukat, de az biztos, hogy ennél jobb otthont nem is találhatott volna. A világ végén van, távol a város zajától, minden oldalról víz veszi körül. Emberi mércével mérve bevehetetlen. De ne felejtsük el, hogy vámpírok ellen tervezték.

 

Adott tehát egy minden szempontból ellentmondásos, kiismerhetetlen, titokzatos figura, aki egy személyben bébicsősz, konyhai robotgép, iskolaigazgató, "mellékállásban" pedig Terminátor és Rambo. Mégis adja a totál hülyét. De ne higgyünk a látszatnak: A Legenda mindenről tud, ami a Cross Akadémia falai között történik - és azokról is, amelyek a falán kívül. Nincsenek titkok előtte, és csak az épp aktuális helyzet dönti el, hogy Cross mit oszt meg a titkaiból másokkal, és mit hallgat el örökre.

 

Hogy miért adja az idiótát? Miért rohangál cicás kötényben a nagyi kardigánjában? Jó kérdés. Talán neki segít ez, hogy elfelejtse, ki is valójában - mert hogy el akarja felejteni, az biztos -, hogy megszabaduljon egy múlttól, amit nem szeretne a magáénak mondani. Láttunk már ilyet, elég ha felidézzük Kenshin anime- és mangarajongó körökben alapműnek számító történetét. Akárcsak a "Battousai", ő is mindent megtesz, hogy örökre eltemessen valamit, amire nem büszke, és amit egész életben bánni fog.

  

 

KAPCSOLATAI - SPOILER!

 

CROSS ÉS ZERO

 

Cross és Zero viszonya nem épp tipikus apa-fiú kapcsolat. Cross minden szempontból a fiának tekinti Zerót, de ha ennek bármilyen formában hangot ad (akár szóban, akár tettben), dühös visszautasítás rá a válasz. Egyértelmű, hogy Zero nem tekinti az apjának. Nem érti, miért fogadta be, de elfogadja, hiszen úgysem lenne hová mennie. Talán a maga módján valamennyire még hálás is érte. Crossnak nem kis erőfeszítésébe telt (és telik) rábeszélnie Zerót a prefektusi munkára, és valószínű, hogy Zero még így sem vállalta volna el, ha nem tartaná ezt jó alkalomnak arra, hogy szemmel tartsa a gyűlölt vámpírokat (na meg az "alkalmatlan" Yukit). Sokat gondolkodtunk azon, hogy Zerót vajon miért Cross fogadta be, aki már nem is tagja a Szövetségnek. (A Kiryu-ikrek mestere, Yagari lett volna az egyértelmű jelölt.) Talán egyszer erről is kiderül valami. Az biztos, hogy Cross maximálisan megbízik Zeróban, és bár tudja, milyen sors vár rá, mindent megtesz, hogy megkönnyítse neki, és sosem ítélkezik felette. Saját fiaként tekint rá, elnézi a hóbortjait, az indulatait, és minden vágya az, hogy a fiú - a körülményekhez képest - normális életet élhessen. A Vámpírvadászok Szövetségével szemben ugyanúgy kiáll érte, mint Kuran Kanaméval vagy Yagarival szemben, és amikor felbukkan Zero ikertestvére, Ichiru, az első gondolata az, hogy miként tudná a testvéreket egymással megbékíteni. 

 

CROSS ÉS KANAME

 

Különös kapcsolat az övék, amiben az alá-fölérendeltségi viszonyok egyáltalán nem egyértelműek. Talán szövetségként lehetne jellemezni, ami mindkét félnek érdeke, aminek feltételeihez mindketten ragaszkodnak, mert így kívánja az érdekük.

Kaname nem Cross két szép (pápa)szemért pazarolja örök élete éveit itt az akadémián, miként Cross sem a csini pofija miatt vette fel Kanamét az esti tagozatba. Ők ketten Kaname gyermekkora óta ismerik egymást, és nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk, hogy Crosst szoros kapcsolat fűzte a Kuran szülőkhöz (hogy pontosan milyen jellegű, illetve, hogy mi volt az oka, mik voltak az előzményei, az egyelőre rejtély), és az élet úgy hozta, hogy kulcsfigurák lettek egymás életében: Kaname Crossra bízza a kis Yuki nevelését (már ebből is látszik, hogy nagyon jól kellett ismernie a szülői házból, egyébként nem bízta volna rá), Cross pedig Kanamére bízza az esti tagozatot (olyannyira, hogy a "szerződésükben" ki van kötve: az igazgató nem szól bele az esti tagozat ügyeibe - mármint persze a tanterven kívül ^^)

Kölcsönösen lekötelezettjei egymásnak, és ezzel tisztában is vannak. Egyikük sem hódol be a másiknak. Kaname már azelőtt rendszeres vendég volt Cross házában, hogy az esti tagozat megalakult volna, és azóta is rendszeresen felkeresi mindenféle ügyekből kifolyólag. Udvariasan, kimérten beszélnek egymással, inkább "egyeztetnek" semmint "beszélgetnek", mostani találkozásaikban nyoma sincs a hajdani látogatások melegségének, meghittségének. Akármilyen szerződés is van köztük, szigorúan betartják és betartatják egymással, ugyanakkor úgy tűnik, maximálisan bíznak benne, hogy a másik tartani fogja magát a feltételekhez. Egy-egy elejtett utalásból az is kiderül, hogy Kaname valószínűleg többet tud Cross múltjáról, mint bárki más.

 

CROSS ÉS YUKI

 

Akárcsak Zero esetében, Cross apai érzései Yukival szemben is némiképp egyoldalúak, bár Yuki jelleméből adódóan nem kell olyan megalázó visszautasításokat elviselnie, mint Zerótól. Ragaszkodik hozzá, hogy Yuki "apának" szólítsa, Yuki valahogy mégis mindig "igazgatónak" szólítja, bár ha Cross kijavítja, akkor legalább hajlandó "apának" szólítani. Yuki részéről ebben nincs semmi szándékosság, ő tényleg az apjának tekinti Crosst, és semmiféle ellenérzése nincs azzal szemben, hogy ennek a megszólításában is hangot adjon, csak egész egyszerűen nem áll a szájára. Neki a prefektusi feladat sem akkora nyűg, mint Zerónak, amivel jelentősen megkönnyíti Cross dolgát, mivel nem kell kétfrontos háborút vívnia.

Cross végtelen türelemmel nevelgette a kis Yukit. Nagyon sok mindent tud róla és a múltjáról, de semmit sem árul el neki. Megvan rá az oka. Ez viszont nem kölcsönös. Yuki semmit sem tud róla azon kívül, hogy az akadémia igazgatója. Azt sem tudja, hogy vámpírvadász volt. (Amíg Cross - ki tudja, mennyire véletlenül vagy mennyire szándékosan - le nem buktatja magát.) Az egyik legnagyobb jelenet, amikor beszól Kanaménak: "Ha összetöröd Yuki szívét, én kiskanállal kaparom ki a tiédet" (szabadfordításban).

 

CROSS ÉS YAGARI

 

Nem tudni, hogy Cross és Yagari a "Cross Akadémia incidens" előtt mennyire ismerték egymás, vagy milyen viszonyban voltak. Mindketten vámpírvadászok, tehát elképzelhető, hogy dolgoztak együtt. A párbeszédeikből úgy tűnik, ő ketten nem egy vadászgenerációhoz tartoznak, biztos, hogy kettejük közül Yagari a fiatalabb (előfordul, hogy Cross "-kun"-ozza). Yagari úgy kerül a Cross Akadémiára, hogy a Vámpírvadászok Szövetsége kijelöli Kiryu Zero és Cross Kaien megfigyelésére. Nem sokra mennek vele, mert mint később maga is bevallja, semmit sem sikerül megtudnia Crossról - bár ha megtudott volna bármit, akkor sem valószínű, hogy jelentette volna - hajdani tanítványának, Zerónak meg inkább falaz, semmint beárulná, bár nem csinál titkot belőle, hogy ha Zero elveszíti a harcot a saját vadállati énjével szemben, akkor gondolkodás nélkül lecsap rá. Cross hálás neki, amiért Zero közelében van, elvégre a fiúnak minden ismerős arc segítség (hogy erről Zero mit gondol, azt hagyjuk), és tudja, hogy a fiú akármit is mond, felnéz hajdani mesterére. Yagari tehát beköltözik egy időre a Cross Akadémiára, majd néha eltűnik, hogy újra előkerüljön, amikor a legjobban szükség van rá. Mivel kell egy alibi, hogy miért van ott, Cross felveszi a tantestületbe, így mire Yagari észbe kap, már etikát tanít öltönyben és nyakkendőben a nappalisoknak és az estiseknek (és átkozza Crosst, amiért a nyakába varrta ezt a nyűgöt). Crossnak egyre jobban tetszik, hogy végre van társasága, és Yagari is egyre gyakrabban bukkan fel az akadémián, hogy ezt-azt megbeszéljen az igazgatóval.

Cross jó ideig nem biztos benne, hogy Yagari melyik oldalon is áll. Amikor számon kéri rajta, majdnem összecsapnak, de Yagari meghátrál mondván "nem vagyok öngyilkos, hogy ujjat húzzak a Legendával" (és nem csinál titkot belőle, alig várta, hogy végre lássa, mi is olyan "Legendás" benne). Végül a Szövetséggel és vadásztársaival is szembefordul új (vagy régi?) barátja és az Akadémia érdekében, sőt, az életét is kockáztatja azért, hogy megvédje, és teljes mellszélességgel harcba száll "a vén fószer" oldalán. 

 

 

Cross Kaien nagyfelbontású szkennelt képek

Cross igazgató úrról sajnos nem sok színes kép készült. Elégedjetek meg egyelőre ezzel a kettővel. Az egyik a LaLa magazin egyik naptármelléklete volt, a másik pedig a B's-Log magazinban a Vampire Knight DS játék promóciója kapcsán készült. Klikkeljetek rájuk, és bejönnek teljes nagyságban.

 

Cross Kaien mangaképek - válogatás - spoiler!

A legszebb képek Cross igazgatóról a Vampire Knight mangából.  Klikkeljetek rájuk, és bejönnek nagyobban. Figyelem! Mivel Yuuki ezt a válogatást a Vampire Knight manga 1-9. kötetei alapján készítette, és a képek nagyjából időrendben követik egymást, spoiler lehetséges!

Cross Kaien screenshot - spoiler!

A képkivágásokat Yuuki készítette a Vampire Knight és a Vampire Knight Guilty animék alapján. Klikkeljetek rájuk és bejönnek nagyobban. Mivel nagyjából sorrendben követik egymást a képek, spoiler lehetséges!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.