Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


egyéb7

2011.08.07

Manga ismertető - VAMPIRE KNIGHT


Manga Adatok

A Vampire Knight manga egyelőre 9 kötetes, Hino Matsuri rajzolja.
A manga 2005 januárjában debütált a
LaLa Magazinban, azóta is ott jelennek meg az újabb fejezetei. Japánban egyelőre 9 teljes kötet látott napvilágot (az utolsó 2008 novemberében).

Az angol nyelvű köteteket (e sorok írásakor jelent meg a 6. kötet) a VIZ Media Kiadó adja ki, de a fejezetek havonta a Shojo Beat számaiban is megjelennek. Német nyelvterületen a Carlsen adja ki az egyes köteteket, valamint a Daisukiban jelenik meg rendszeresen.

 

Besorolás az Anime News Network szerint: dráma, romantikus, shoujo, természetfeletti


 

Mangafordítás

A Vampire Knight manga magyar fordítását a www.manga.hu honlapon megtalálhatjátok. Erri fordítását melegen ajánljuk mindenkinek. Mivel a magyar fordítás még folyamatban van, aki tovább szeretné olvasni, annak a manga ismertetőnk alján található linkek között ajánlunk több lehetőséget is a manga angol nyelvű letöltésére.

 

 

 

VAMPIRE KNIGHT BORÍTÓK - új képekkel!

Az első öt borító a saját szkennelésem.

VAMPIRE KNIGHT MANGA SZÍNES KÉPEK - Új képekkel!

Ezeket a színes képeket több rajongói fórumról, LiveJournalból (pl. Sagakure) és a manga szkennelt változataiból gyűjtöttük össze. További színes, nagyfelbontású képeket az asztalképeknél találhattok.

Vampire Knight - Új!

A saját Vampire Knight gyűjteményünkből szeretnénk itt megosztani Veletek egy pár beszkennelt cuccot.

Shojo Beat 2008. decemberi speciális Vampire Knight melléklete:

 

Mintaképek (nem lehet rájuk klikkelni):

 

   

 

Letöltés (15 lap, 600 és 300 dpi, zip, 141 MB): >>Megaupload<<

 

Vampire Knight Guilty DVD 1. díszdoboz és booklet szkennelés:

 

Mintaképek (nem lehet rájuk klikkelni):

 

     

 

Letöltés (13 lap, 600 dpi, zip, 64.37 MB) Megaupload - Mediafire

 

Oyasumi CD - Zero verzió:

 

MIntaképek (nem lehet rájuk klikkelni):

 

 

 

Letöltés: (4 lap, 600 dpi + 1 lap 1200 dpi, zip, 29,4 MB) >>Mediafire<<

 

Vampire Knight Fanbook borító:

 

 

Vampire Knight átlátszó tolltartó:

 

Vampire Knight manga asztalképek - Komoly spoiler-veszély!

Valamennyi asztalkép Yuuki munkája. Méretük a szokásos: 1024x768 pixel. Felhasználhatjátok saját célra, de más honlapon nem akarjuk viszontlátni.

Az első néhány képet - ahogy látni fogjátok - a manga legszebb jeleneteiből válogattuk össze, ezért ezeknél komoly spoiler lehetséges.

A második adag asztalképet azoknak is ajánlott végignézni, akik nem asztalképnek szeretnék ezeket felhasználni, hanem a VK képgyűjteményüket szeretnék gazdagítani, mivel ezek különböző LaLa illusztrációkból, drama CD-borítókból, naptárakból készültek.

VAMPIRE KNIGHT MANGAKÉPEK - KOMOLY SPOILER-VESZÉLY!

Az első két kötet legszebb jeleneteiről, képeiről saját szkennelést készítettünk (a további kötetekből saját szkennelés várható hamarosan). A manga további öt kötetéből is mutatunk ízelítőt, ezek szkennelését a StormInHeaven, a VK, a Salva Nos készítette. A képek minőségén mindenhol javítottunk, és amennyiben többféle verzió is létezett a szkennelésből, mindig a legjobb minőségűt választottuk ki.

 

Figyelmeztetés: Mivel a képek nagyjából időrendi sorrendben követik egymást (a 3. kötettől a számozásuk alapján egyértelmű, hogy melyik fejezetből valók, ezért keresésre is alkalmasak), komoly spoiler lehetséges! Javasoljuk, hogy a képeket inkább csak azok nézegessék, akik már olvasták a mangát, és újra szeretnék látni a kedvenc jeleneteiket. 

 

Tipp: A kis képeken gyakran nem látszik valamennyi szereplő a szkennelt mangaképről, így érdemes akkor is megnézni valamennyi képet teljes nagyságban, ha nem az általunk keresett bishi szerepel a kis képeken. Sosem lehet tudni... ^^

 

Íme akkor az első két angol nyelvű kötet válogatása:

Íme a 3-7. kötet válogatása. (A képek számozásánál az első két szám utal a manga fejezeteinek számára. A különböző fordítócsoportok az extra fejezetek miatt más fejezetszámokat használnak, ezért átfedés előfordulhat.)

VAMPIRE KNIGHT A VILÁGHÁLÓN

Egy nagyon sikeres mangáról van szó, amely népes rajongótábort tudhat maga mellett. Így természetesen nagyon sok honlap foglalkozik a mangával. Mi most elsősorban a letöltési lehetőségekre hívnánk fel a figyelmeteket.

Vampire Knight Fansite - Újra egy olyan magyar gportálos honlap, amelyet bátran merünk ajánlani. Sok infó és kép, nemcsak a Vampire Knighttal kapcsolatban, hanem Hino Matsuri többi munkájáról is.

http://vampireknight.heavenforum.com/ - Egy új, magyar nyelvű Vampire Knight fórum, amit csak regisztráció után lehet olvasni. Érdemes regisztrálni, ezt is bátran ajánljuk mindenki figyelmébe!

http://www.manga.hu/index.php?id=459&content=ismerteto - A manga.hu ismertetője és a magyar nyelvű fejezetek letöltési lehetősége.

http://community.livejournal.com/vampire_knight/ - A legnagyobb Vampire Knight LiveJournal Community, sok letöltési lehetőséggel, ikonokkal, képekkel, infókkal.

http://community.livejournal.com/cross_academy - Szintén egy LiveJournal Community, amely a Vampire Knighttal foglalkozik. Sok letöltési lehetőség, ikonok, képek, új infók.

http://sagakure.livejournal.com/ - Sagakure a legfrissebb mangafejezeteket fordítja angolra. A megjelenés után már két-három nappal fent szokott lenni a scanlation. Vampire Knight rajongói LiveJournal, sok egyéb infó, fanart, szkennelés is megtalálható.

http://community.livejournal.com/free_manga/tag/vampire+knight - Valamennyi fejezet letölthető, regisztráció szükséges.

http://vk.rinne.nu/ - A Vampire Knight Scan fordítócsoport honlapja. Nagy fórumuk van (http://vk.onnacafe.com/), ahol a letöltésekhez el kell érni bizonyos hozzászólást.

4shared.com - 1-7. kötetig letöltési lehetőség (angol nyelvű). A Manga Scanlation részlegre kell ráklikkelni, és onnan lehet tölteni fejezetenként. Nurika töltötte fel a fejezeteket.

Anything-Aasian Network Forum - 1-6. kötetig letöltési lehetőség (angol nyelvű) - megaupload linkek.

Anything-Asian Network Forum - 1-7. kötetig letöltési lehetőség (angol nyelvű) - Gigasize linkek.

thespectrum.net - Innen is le lehet tölteni az egyes fejezeteket angolul, csak az a gond, hogy laponként. ^^

http://www.onemanga.com/Vampire_Knight/- Hasonlóan online nézegethető, és képenként lementhető valamennyi kötet, innen a legfrissebb fejezeteket is le lehet szedni angolul.

http://unmondemagique.free.fr/index1.htm- Egy gyönyörű francia nyelvű Hino Matsuri rajongói honlap, ahol franciául nem tudok is könnyedén eligazodhatnak. Nemcsak a Vampire Knighttal foglalkozik, hanem a mangaka többi munkájával is.

http://www.shoujo-love.net/vampire_knight/ - Olasz nyelvű rajongói honlap, infóval, képekkel.

http://en.wikipedia.org/wiki/Vampire_Knight - Wikipedia információk a mangáról.

http://www.shojobeat.com/manga/vk/om.php - Hivatalos Shojo Beat angol nyelvű honlap. Online manga.

http://kuran-kaname.net/ - Egy kifejezetten Kaname-rajongó honlap sok információval.


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.