Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ichiru

2011.08.07

 

 

 

Teljes neve: Kiryu Ichiru

Beceneve: nem ismert

Anime: Vampire Knight, Vampire Knight Guilty

 

Manga: Vampire Knight

 

Faja: vámpírvadász

Kora: 17 év

Született: nincs adat

Horoszkóp: nincs adat

Vércsoport: A

Magassága: 181 cm

Súlya: kb. 65 kg

Szeme színe: világos lila

Haja színe: ezüstszürke

Foglalkozása: testőr

Különös ismertetőjelei: neki nincs tetkója és nincs öt fülbevalója, és hosszabb a haja, mint az ikertestvérének. Shizuka halála óta folyton magánál hordja (általában a hajában) Shizuka csengőjét.

Kedvenc idézetünk tőle: "Úgy tudtam, Zerónak jó ízlése van. Igazán nem tudom, mit lát benned értékesnek." (Yukinak)

Negatív tulajdonságok: bosszúálló, haragtartó, féktelen, rátarti, a modora még rosszabb, mint Zerónak (ami nagy szó)

Pozitív tulajdonságok: lojális (csak nem a megfelelő személy iránt), tisztában van saját korlátaival, kitartó, céltudatos, előrelátó, intelligens (megkockáztatjuk, hogy még a bátyjánál is intelligensebb).

 


 

SZEMÉLYISÉGE ÉS PÁLYAFUTÁSA - SPOILER!

 

Ichiru gyengécske, beteges kisgyerek volt, aki állandóan gyógyszert szedett, és gyakran nyomta az ágyat, miközben testvére a vámpírvadászok módszereit tanulta. Ha jelen is volt Yagari kiképzésein, akkor sem jeleskedett túlságosan. A betegágyán fekve sokszor eltűnődik azon, hogy miért kellett neki megszületnie, hogy mindenkinek sokkal jobb lett volna, ha csak Zero születik meg, vagy legalábbis, ha nem ikrekként születnek. (Ebben részben igaza is van, hiszen a vámpírvadászoknak nagyon ritkán születnek ikrei, pont azért, mert az erősebb már az anyaméhben elszívja a gyengébb erejét.)

A kettejük közti különbséget természetesen a szüleik is látják. Egy alkalommal Ichiru kihallgatta a  beszélgetésüket, amikor  a T. Mama és Papa arról értekezett, hogy Ichiru milyen hasznavehetetlen és gyenge, míg Zero milyen ügyes fiú, és valószínűleg jelenteniük kell majd a Szövetségnek, hogy Ichiru vadásznak alkalmatlan. Ez persze azt is jelenti, hogy a testvéreket el kell egymástól választani.

Ichiruban itt valami végleg eltörött. A szeretetéhes fiú könnyű prédája lesz a család ellen törő Shizukának, aki gyengédséggel magához édesgeti, és felhasználja őt a bosszújához. Ichiru a családja tragédiáját követően Shizukával marad, és a tisztavérű vámpír vérétől megerősödve ütőképes szövetségesévé válik.

 

Akkor is vele tart, amikor Shizuka beiratkozik az akadémiára, de kilétét csak azután fedi fel, hogy Shizuka is felfedte a magáét. Shizuka halála után a fiúnak újra nyoma vész, és a rejtélyes Kuran Rido szolgálatába áll, aki felajánlja neki, hogy segít megbüntetni Shizuka gyilkosát. Ichiru visszatér a Cross Akadémiára - ezúttal, mint diák (a nappali tagozatos lányok ennek nagyon örülnek, Zero már kevésbé) - és ettől kezdve csak azt lesi, hogy miként teljesítheti be a bosszúját. Ha ehhez egy Kurant kell szolgálni, hát azt kell. Ha egy másikat, akkor azt.

 

Ichiru jellemén, érzésein, indítékain elég nehéz kiigazodni. Kezdetben ő is kedves, meleg szívű kisfiú volt, aki rajongott a bátyjáért - vagy talán már ez is színjáték volt? - és a maga szerény módján próbált küzdeni azért, hogy méltó lehessen hírneves családjához. Nem tudni, hogy a változás mikor kezdődött el benne, hogy már azelőtt is forrt-e benne a gyűlölet, hogy szembesült volna a nyílt elutasítással, abban sem lehetünk biztosak, hogy a Zero iránti érzései - ha valódiak voltak - mikor vettek gyökeres fordulatot, mindenesetre az biztos, hogy a szülei halálát Shizuka oldalán szemrebbenés nélkül nézi végig. A lelke mélyén azonban tombol a bűntudat. Bűntudata van amiatt, hogy megszületett (mert ezzel gyengítette Zerót és a családot), bűntudata van, amiért része volt a tragédiájukban, bűntudata van, amiért ő életben maradt, bűntudata van, amiért nem tudta megvédeni Shizukát. Egyik oldalon a gyűlölet és a bosszúvágy, a másikon a végtelen bűntudat - ez a két érzés szinte kettészakítja. Emellett még ott ég benne a vágy, hogy tartozzon valakihez, hogy valaki elfogadja, hogy szeresse, hogy valakinek hasznára legyen. Még akkor is ha csak illúzió.

 

Mint az sorsának végkifejletéből kiderül, Ichiru a maga módján legalább akkor játékos, mint Kaname. Előre megtervezett minden lépést, és mindegyikhez volt egy B-terve is arra az esetre, ha valami nem - vagy nem úgy - jönne össze, ahogy várja. Mindenkivel sikerül elhitetnie, hogy egészen mások a szándékai, más célok vezérlik, és csak egyetlen pillanatra esik ki a szerepéből (amikor Cross áthívja, hogy vacsorázzon nála Zeróval és Yukival). Nagyon is jól tudja, ki kicsoda, és mit akar, és bár a bábukat nem ő mozgatja a táblán, több lépéssel előre tudja, hova fognak lépni, és neki hol kell akkor állni.

 

Nagyon sokat gondolkoztunk Ichiru valódi indítékain, azon, hogy mi játszódhatott és játszódhat le az ő sebzett kis lelkében, miért teszi azt, amit. Ichiru úgy érzi, mindenki Zerót választotta: a szüleik, Yagari és még Shizuka is, mert Zeróból vámpírt csinált, belőle meg nem. Mindenkinek Zero kellett, őt pedig mindenki eldobta. (Jó lenne tudni, mivel magyarázza azt, amikor Yagari rávetette magát, hogy a lezuhanó kard inkább az ő vállát szúrja át, ne Ichiru torkát.) Szerintünk minden, amit hitt és tett, abból a leküzdhetetlen érzésből fakadt, hogy őt nem szeretik. Szörnyűségeket tud művelni a szeretteivel az, aki úgy érzi, a szeretetét nem viszonozzák, eldobják. Sok ilyen történetet ismerünk (kezdve Káinnal és Ábellel) de talán senki sem fogalmazta meg jobban, mint John Steinbeck az Édentől keletre oldalain:

 

 

"A legnagyobb rémület, amely egy gyermek szívét marcangolhatja: az, hogy nem szeretik. A pokoltól sem fél úgy, mint attól, hogy visszalökik, elutasítják. Azt hiszem, nincs ember a világon, aki ne érezte volna a visszautasítás gyötrelmét. A mellőzés haragot szül, és a harag valami bűnt a mellőzés megbosszulására, a bűn pedig bűntudattal jár. Íme az emberiség története..."

 

De miért áll ez a fiú annyira közel a szívünkhöz, hogy felkerült a kedvenc bishijeink közé? Azért, mert mindazok ellenére, amit mond és tesz, mi hisszük, hogy szereti a bátyját, és a tettei egy lelkileg halmozottan sérült fiatalember vergődésének vetületei. Ez persze még nem menti fel semmi alól.

Annak, hogy Zeróval tizenhárom éves korukban "kőkemény" BL-jeleneteket produkáltak Ichiru ágyában, amíg a szülők vámpírokra vadásztak, semmi köze a választásunkhoz. ^^ Mi csak a lelki vonatkozásokra koncentrálunk!!!

 

 

 

KAPCSOLATAI - SPOILER!

 

 

ICHIRU ÉS ZERO

 

Zero és Ichiru ikertestvérek, és Zero nagyon szerette beteges, gyengécske öccsét. Gondját viselte, ápolta, támogatta, mindig igyekezett belé erőt önteni, megvigasztalni. Persze ők is látták egymás közt a különbséget - még ha külsőre nem is lehet őket megkülönböztetni egymástól -, de Zero szemében ettől az öccse semmivel sem kevesebb. A mellőzöttség csak Ichiru érzéseit mérgezi meg, az ő szeretete lassan gyűlöletbe fordul, miközben Zero mindent neki akar adni (még saját "szeletét" is az anyjuk szeretetéből), hogy valahogy visszaadja neki, amit elvett tőle az anyaméhben.

 

Az útjaik akkor válnak ketté, amikor szüleik meghalnak. Zero nem tudja, hogy Ichiru Shizukával maradt. Vagy talán tudja, csak nem hajlandó elfogadni, nem képes tudomásul venni, hogy az öccse - akit annyira szeretett - elárulta őket. Mivel nem bírná elviselni, nem tudna ezzel a gondolattal együtt élni, inkább elfojtja. Kettejük kapcsolatában az újabb mérföldkő az, amikor Shizuka Kurenai Maria álcájában megjelenik a Cross Akadémián. Zero ekkor egy határozott, erős - és egészséges! -, gyűlölettel teli Ichirut lát viszont. Amikor Shizuka meghal, Ichiru először Zerót vádolja a haláláért, bosszúvágya ezzel új dimenziót nyer, de ez a dimenzió végül valós tartalom nélküli eszköz lesz csupán, amivel eltakarhatja valódi szándékait.

 

Nem tudjuk, Ichiru komolyan gondolta-e, amikor azt vágta Zero fejéhez, hogy világ életében gyűlölte. Saját állítása szerint Shizukát is azért kérte meg, hogy hagyja életben, mert azt akarta, hogy a fivére szenvedjen. Viszont van itt egy érdekes egybeesés: amikor Ichiru kihallgatta a szüleit, az nem lehetett neki újdonság, hogy túl gyenge, hogy belőle nem lesz vadász. Csak egy dolog volt neki újdonság: hogy el akarják választani Zerótól. Ez fordította el őt végleg a szüleitől. Akkor viszont tegyük fel a kérdést: Megölöm/megöletem/hagyom megölni a szüleimet (mosolyogva), azért, mert el akarnak választani valakitől, akit amúgy is utáltam? Nem. Viszont, azért, mert el akarnak választani attól, akit a legjobban szeretek a világon... (Az is érdekes, hogy Ichiru soha, egyetlen percre sem mutat megbánást amiatt, hogy "mosolygott" a szülei halálán - mert azt ugyebár mindannyian tudjuk, hogy tenni nem tehetett volna értük semmit. Legfeljebb velük halhatott volna. Nem emiatt mardossa a bűntudat.)

 

Sokat elárul az érzéseiről az a jelenet is, amikor Cross meghívja magához, hogy vacsorázzon velük, és meg is mondja neki: azért teszi, mert hisz benne, hogy nekik kettejüknek még van visszaút. És Ichiru átmegy vacsorázni. Ő ugyanúgy szeretné, hogy legyen visszaút, mint amennyire Zero szeretne egy - csak egyetlen egy - okot arra, hogy megbocsáthasson neki. (Ki tudja, mi lett volna az egésznek a vége, ha Zero az elbűvölő modorával nem húzza át Cross számításait.)

Ez a két fiú megveszekedetten szerette egymást.

Kettejük kapcsolatában egyszerre van jelen a gyengéd testvéri szeretet, a gyűlölet, az irigység és a féltékenység, a bűntudat (mindkettejük részéről, Ichiruban azért, mert megszületett, Zeróban pedig azért, mert úgy érzi, ő vette el az erőt a testvérétől), az áldozatkészség, a vezeklés és a megbocsátás és a bosszúvágy, és ennek az érzelem-kavalkádnak a hullámai elkerülhetetlenül sodorják őket a tragédia felé.

 

ICHIRU ÉS SHIZUKA

 

Shizuka igazi anyapótlék Ichirunak, tőle megkapja mindazt a gyengédséget és megbecsülést, amit a családjától várt volna. Nem csoda, hogy rendíthetetlen hűséggel és tisztelettel viseltetik úrnője iránt, és minden tőle telhetőt megtesz, hogy kényelméről, védelméről gondoskodjon, hogy valahogy hasznára legyen. Shizuka soha egyszer sem ivott Ichiru véréből (pedig Ichiru maga ajánlotta fel neki), a sajátjával viszont megitatta, hogy kigyógyítsa a fiút vele született gyengeségéből, betegségeiből.

 

Mivel tisztavérű vámpírról van szó, biztosak vagyunk benne, hogy volt valami célja azzal, hogy magához vette. Alighanem fel akarta használni valamire Ichiru bosszúvágyát, az is lehet, hogy ő szította fel és táplálta benne ezeket az érzéseket. (Érdekes, hogy Ichiruban csak azután homályosítja el a bűntudat a bosszúvágyat, hogy Shizuka meghalt.) Azt sem tartjuk kizártnak, hogy táplált valódi érzelmeket a fiú iránt. Shizuka egyszer már beleszeretett egy emberbe. Lehet, hogy azért vette maga mellé Ichirut, hogy "felneveljen" magának egy másikat.

Hogy mennyire tekintette a fiának, a tanítványának, a testőrének vagy a jövendő szeretőjének, azt nem tudni. Azt biztos, hogy Shizuka tanult az előző szerelme tragédiájából (nemcsak abból, hogy meghalt, hanem abból is, hogy a férfi - amellett, hogy szerette - gyűlölte is őt, amiért vámpírt csinált belőle). Nem azért nem változtatta Ichirut vámpírrá, mert nem tartotta rá méltónak, hanem mert meg akarta kímélni az átoktól, ami azzal járt, és nem bírta volna elviselni, hogy Ichiru is meggyűlölje. (Ja, és persze azért, mert akkor nem tudna ellent mondani neki, ő pedig halálra unná magát mellett, ha folyton csak "igenis Shizuka-samá"-zna.)

Amikor Shizuka Maria testében "bújkál", olyan bájosan és szívfájdítóan flörtöl Ichiruval, hogy szegény fiú majdnem kiszalad a világból.

Hogy Ichiru hullára bele van zúgva, az nem is lehet kérdés. A halálát igazi csapásként éli meg, és megesküszik, hogy bosszút áll a gyilkosán, és amikor látja, hogy a bosszúját Zerónak kell majd beteljesítenie, csak annyit kér tőle: "Ne gyűlöld Shizuka-úrnőt. Mindig jól bánt velem."

 

ICHIRU ÉS KURENAI MARIA

 

Nem tudni, hogy ők ketten, mármint Ichiru és a valódi (!) Kurenai Maria mennyire ismerték egymást, de valamennyire biztosan. Shizuka halála után egyértelműen kiderül, hogy a kis Maria teljesen oda van Ichiruért. (Ahogy "Ichiru-úrfi!" felkiáltással Zero karjaiba veti magát... ^^). Shizukát ismerve biztosan nem csókolgatta volna Maria szájával Ichirut, ha nem tudta volna biztosan, hogy a kislánynak ez ellen nincs kifogása. Sőt! ^^ (És ki tudja, mi mindent csinált még vele, amiről tudta, hogy a "kislánynak" nincs ellene kifogása. Sőt! ^^)

Bár az animéből ez hiányzik, a mangában Maria Yuki lelkére köti amikor a szülei hazaviszik, hogy feltétlenül mondja meg Ichiru-úrfinak: mindenképpen szeretne vele találkozni. *kawaii* Olyan aranyosak lettek volna együtt!

 

 

Ichiru saját szkennelt anime képek

 

Ezeket a szkennelt anime képeket mi készítettük. Klikkeljetek rájuk és bejönnek nagyobban:

 

Ichiru színes animeképek

Ezeket a képeket Yuuki hosszas munkával készítette a Vampire Knight Guilty anime képkivágásai alapján, mivel valamennyi kép nagy részét újra kellett színezni.

Mindegyiket két méretben is megtalálhatjátok, az első verzió nagyobb felbontású, a második verzió kisebb felbontású, de élesebb. Vigyázat, spoiler előfordulhat!

 

Ichiru egyéb szkennelt képek

Ezeket a szkennelt képeket különböző LiveJournal honlapokról vettük kölcsön. Klikkeljetek rájuk és bejönnek nagyobban.

 

Ichiru Ikonok/avatárok

Ezeket az ikonokat Yuuki készítette. Felhasználhatjátok őket bárhol. Méretük a szokásos: 100x100 pixel, png.

 

ICHIRU MANGAKÉPEK - SPOILER!

A kötetek legszebb jeleneteiből, képeiből válogattunk össze egy csokorra valót.

Az első néhány képet mi szkenneltük be a 4. Vampire Knight kötetünkből.

 

 

Az alábbi mangaképek szkennelését a StormInHeaven, a VK, a Salva Nos készítette. A képek minőségén mindenhol javítottunk, és amennyiben többféle verzió is létezett a szkennelésből, mindig a legjobb minőségűt választottuk ki.

 

Figyelmeztetés: Komoly spoiler lehetséges! Javasoljuk, hogy a képeket inkább csak azok nézegessék, akik már olvasták a mangát, és újra szeretnék látni a kedvenc jeleneteiket. 

 

ICHIRU SCREENSHOT

A képkivágásokat Island készítette. Klikkeljetek rájuk és bejönnek nagyobban. Figyelem! Spoiler!

VAMPIRE KNIGHT

   

VAMPIRE KNIGHT GUILTY

Figyelem! Spoiler! A képeket csak azoknak javasoljuk megnézni, akik már látták a sorozatot!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.