Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zero1

2011.08.07

Figyelem!Az imformációkat Yuuki hosszas munkával szedte össze és a képeket is!Lemásolni más oldalra tenni hasznosítani szigorúan tilos!Ha mégis másolnád a linkekbe vírus van elrejtve szal nem ajánlott a lopás!Természetesen ha elkéred odaadom!

 

Adatok- KIRYU ZERO

 

Teljes neve: Kiryu Zero

Beceneve: nem ismert

Anime: Vampire Knight, Vampire Knight Guilty

Manga: Vampire Knight

Számítógépes játék: Vampire Knight DS

Faja: vámpírvadász/vámpír

Kora: 17 év

Született: nincs adat

Horoszkóp: nincs adat

Vércsoport: A

Magassága: 181 cm

Súlya: kb. 65 kg

Szeme színe: világos lila

Haja színe: ezüstszürke

Foglalkozása: elsőéves diák a Cross Akadémián, prefektus

Különös ismertetőjelei: nyakán bal oldalon nagyalakú tetoválás, fülbevaló mániás: bal fülkagylóján felül három, míg jobb fülcimpáján kettő fülbevalót is hord. Könnyen felismerhető akkor is, ha rátok szegez egy gyönyörűen megmunkált, láncra fűzött pisztolyt, ami stílusosan a "Bloody Rose" nevet viseli. ^^

Hobbi: vámpírvadászat

Kedvenc idézetünk tőle: "Olyan hitvány vagyok. Még ha gyűlölöm is a vámpírokat, még ha senkit sem akarok bántani, képtelen vagyok uralkodni a vérszomjam felett."

Negatív tulajdonságok: zárkózott, hallgatag, hűvös, magányos, meggondolatlan

Pozitív tulajdonságok: akiket végül közel enged magához (Yuki, Yagari, Cross), azokkal lojális és a maga módján kedves.

 


SZEMÉLYISÉGE ÉS PÁLYAFUTÁSA - SPOILER!

 

Kiryu Zero 17 éves elsőéves tanuló a Cross Akadémia nappali tagozatán. Cross Yuki mellett a másik nappalis prefektus, akinek az a feladata, hogy megőrizze az iskola sötét titkát, miszerint az éjszakai tagozat valamennyi tanulója vérszomjas vámpír.

 

A fiú szüleiről annyit tudunk, hogy híres vámpírvadászok voltak, Zerónak pedig van egy ikertestvére is, Ichiru (róluk lejjebb olvashattok). Négy évvel ezelőtt egy tisztavérű és nagyhatalmú vámpír, Hio Shizuka megtámadja a Kiryu családot, és szerelmének halálát megbosszulva szörnyű elégtételt vesz: legyilkolja Zero szüleit, Zeróból vámpírt csinál, Ichirut pedig saját szolgájává teszi.

 

Zerónak valahogy sikerül megmenekülnie a mészárlásból, és a fiút a Cross Akadémia igazgatója, Cross Kaien veszi magához. A fiú szívből gyűlöli és megveti a vámpírokat, így egyáltalán nem örül a gondolatnak, hogy a Cross Akadémián vámpírok között kell tanulnia. Azért vállalta el a prefektusi feladatot is, mert így legalább legálisan vadászhatja és fegyelmezheti az éjszakai tagozatosokat. Épp ezért lehetett hatalmas trauma neki, amikor ráébredt, hogy Shizuka kedves kis "ajándékot" hagyott hátra neki. Zero vérszomja egyre jobban elhatalmasodik rajta, amelyet az igazgató - aki természetesen tud Zero átalakulási folyamatáról - vértablettákkal akar csillapítani. Zero eleinte nem fogadja el a tablettákat, de amikor végül ráveszi magát, rá kell döbbennie, semmit sem ér. Azoknál a vámpíroknál ugyanis, akik valaha emberek voltak, a vértabletta általában nem használ. Zero tehát kénytelen uralkodni saját vérszomja felett, ha pedig már nem bírja tovább, a hozzá legközelebb álló torkának esik...^^ Yuki szerencsére mindenben támogatja és mindenben mellette áll, így Zerónak csak önmagával és saját szellemeivel kell megbirkóznia - de ez sem könnyű feladat számára. 

 

KAPCSOLATAI - KOMOLY SPOILER-VESZÉLY!

 

Figyelem! Az alábbi ismertetőnél a mangát használtuk alapként és nem az animét. Az anime és a manga közötti különbségekre az anime ízelítőjében fogunk majd bővebben kitérni.

 

ZERO ÉS YUKI

Yuki és Zero sorsa már első találkozásuk alkalmával megpecsételődött. Egy hideg téli napon, négy évvel korábban Zero vérben úszva, szótlanul állított be Cross igazgató úrral az oldalán Yuki és Cross közös otthonába. Yuki megfürdette, ellátta a fiú sérüléseit, és megpróbálta megvigasztalni. Kettejük kapcsolata azóta is szoros, szinte testvéri - már amikor Zero hajlandó normálisan szóba állni Yukival. ^^

Miután kiderült, hogy Zero vámpírrá alakul, Yuki eltökélte, hogy bármi áron is megvédi önmagától és másoktól is a fiút. Kijárja nevelőapjánál, hogy Zerónak ne kelljen átiratkoznia az éjszakai tagozatra, hanem továbbra is a nappalisok közé járhasson. Ha Zero vérre szomjazik, és már nem képes türtőztetni magát, Yuki saját maga ajánlja fel vérét a fiúnak. Zero természetesen eleinte elutasította a lány ajánlatát, de később hezitálás nélkül esik neki bármikor Yuki nyakának vagy egyéb testrészének, ha a helyzet úgy kívánja. És ami azt illeti, elég sokszor úgy kívánja... ^^

Zero és Yuki köt egy egyezséget is: ha Zero már nem képes kontrolálni magát és vérszomját, és egy őrjöngő "E" kategóriás vámpírrá süllyed, a lány saját kezűleg öli meg. Yuki erre a célra kap egy különleges vámpírölő pisztolyt is Zerótól.

A kettejük közti köteléket tovább erősíti egy mágikus csecsebecse, amelyet az igazgatótól kapnak. Zero nyakán a tetoválás és Yuki karlánca együtt egy ősi varázslatra képesek: ha Yuki úgy látja szükségesnek, a karlánc medálját működésbe hozva egy időre eszméletlenné - és így ártalmatlanná - teheti Zerót, ha már semmi más nem használ.

A manga későbbi fejezeteiből kiderül, hogy Zero sokkal többet érez Yuki iránt az egyszerű barátságnál vagy a testvéri szeretetnél. Bevallja Yukinak, hogy csak érte csinálja ezt az egészet végig, és csak azért képes még életben maradni, mert Yuki mindig mellette áll. A 24. fejezetben megpróbálja szájon csókolni a lányt, de végül az utolsó pillanatban bocsánatot kér tőle. Érzéseit - illetve azok titokban tartását - jól példázza, milyen esztelen módon féltékeny Kanaméra.

 

ZERO ÉS KANAME

 

Kettejük viszonyát leginkább két szóval lehetne összefoglalni: féltékenység és rivalizálás. Mindketten ugyanazért a kislányért vannak oda hosszú évek óta, mindketten bármit megtennének Yukiért - és ezért elviselik egymást is csak azért, hogy ne bántsák meg Yukit. Kaname csak azért tűri meg az iskolában Zerót, és azért nem öli meg, mert tudja, mennyire fájna utána Yukinak Zero halála.

Zero is tisztában van azzal, hogy Yuki mennyi mindent köszönhet Kanaménak és mivel a kislány előtte lelkendezik Kaname erényeiről, kénytelen türtőztetni magát, bármennyire gyűlöli és megveti Kanamét. Kaname ráadásul tud arról, hogy Zero is vámpír, mégis tartja a száját és megőrzi a másik titkát. Kaname nagy szívfájdalma - képtelen megemészteni a fájó tényt - hogy Zero volt az első, aki Yuki torkának eshetett.

Kettejük rivalizálása egy pillanatra sem szünetel, és akkor éri el csúcspontját, amikor a 30. fejezetben tettlegesen is egymás torkának esnek. *sóhaj* Miután minden sérelmüket egymásra zúdítják, Zero meglövi Kanamét, cserébe pedig Zero nyakát tépi fel csúnyán Kaname. A patthelyzetben végül a tisztavérű vámpír újra megmutatja, miért is tartják a fajtáját a vámpír társadalom rémének. Önként felajánlja saját speciális vérét Zerónak, hogy így hosszabbítsa meg a másik életét, és megakadályozza, hogy a fiú végül saját önkontrolját elveszítve, "E" kategóriás vámpírként esetleg megölje imádott Yukiját. Hatalmas kegy ez a részéről, Zero pedig eleinte hinni sem akar a fülének. De végül a mázlista egy tisztavérű vámpír nyakát is megszívhatja! Igazi BL jelenet ez, melegen javasoljuk mindenkinek, mert garantáltan bugyi szem nem marad szárazon. ^^ Kaname azért az "akció" közben még kedvesen odabúgja Zerónak, hogy soha ne felejtse el, kitől kapta az életmentő vért... *Kaname, imádunk!*

 

ZERO ÉS YAGARI

 

Mivel Zero szülei - szakmájukból adódóan ^^ - sosem voltak otthon, a fiúnak a legjobb nevelést akarták biztosítani. Így felkérték Yagari Togát, a hírhedt vámpírvadászt, hogy vegye kezelésbe két gyermeküket.  Szerencsére Yagari elvállalta Zero és Ichiru kiképzését, Zero pedig tisztelte és szerette mesterét. Egy nap az iskola doktornője - egy gyönyörű és kedves nő - Zero és Toga előtt átváltozott vámpírrá és támadt rájuk. Yagari, Zero védelmében megölte a vámpírt, ugyanakkor súlyosan megsebesült a kisfiú hibájából: fél szemére megvakult. A kis Zero akkor megesküdött: nem hagyja, hogy Yagari megbánja, amiért miatta veszítette el a szeme világát. A fiú családjának kiirtása után Yagari hagyja, hogy Cross a védelme alá vegye a fiút és csak négy év múlva látogatja meg őket. Úgy tűnik, sok mindenről tud, ami a fiúval azóta történt, és végül úgy dönt, hogy jobb, ha Zerót egy ideig szemmel tartja. Emlékezetes találkozásuk a folyóparton Zeróban és Yukiban is mély nyomot hagy (Zeróban seb formájában is, lsd. fenti kép ^^) Mivel Yagarinak van tanár diplomája is - egy "multitalented" vámpírvadászról van szó! ^^ - elvállalja, hogy az éjszakai tagozat kisegítő tanára lesz. Csak akkor hagyja magára a fiút, amikor meggyőződik arról, hogy Zero képes kordában tartani a vérszomját, és Yuki ott áll mellette, hogy mindenben segítse.

Yagari akkor bukkan fel újra, amikor Shizuka halála után Zerót gyanúsítják meg azzal, hogy meggyilkolta a nőt. Yagari teljes mértékben kiáll Zero mellett, és felháborítónak tartja a Tanács azon döntését, hogy Zerót ki kell végezni. Mester és tanítványa az 5. kötet végén, a vámpírok bálján találkozik ismét.

 

ZERO ÉS CROSS

 

Cross és Zero viszonya nem épp tipikus apa-fiú kapcsolat. Cross minden szempontból a fiának tekinti Zerót, de ha ennek bármilyen formában hangot ad (akár szóban, akár tettben), dühös visszautasítás rá a válasz. Egyértelmű, hogy Zero nem tekinti az apjának. Nem érti, miért fogadta be, de elfogadja, hiszen úgysem lenne hová mennie. Talán a maga módján valamennyire még hálás is érte. Crossnak nem kis erőfeszítésébe telt (és telik) rábeszélnie Zerót a prefektusi munkára, és valószínű, hogy Zero még így sem vállalta volna el, ha nem tartaná ezt jó alkalomnak arra, hogy szemmel tartsa a gyűlölt vámpírokat (na meg az "alkalmatlan" Yukit). Sokat gondolkodtunk azon, hogy Zerót vajon miért Cross fogadta be, aki már nem is tagja a Szövetségnek. (A Kiryu-ikrek mestere, Yagari lett volna az egyértelmű jelölt.) Talán egyszer erről is kiderül valami. Az biztos, hogy Cross maximálisan megbízik Zeróban, és bár tudja, milyen sors vár rá, mindent megtesz, hogy megkönnyítse neki, és sosem ítélkezik felette. Saját fiaként tekint rá, elnézi a hóbortjait, az indulatait, és minden vágya az, hogy a fiú - a körülményekhez képest - normális életet élhessen. A Vámpírvadászok Szövetségével szemben ugyanúgy kiáll érte, mint Kuran Kanaméval vagy Yagarival szemben, és amikor felbukkan Zero ikertestvére, Ichiru, az első gondolata az, hogy miként tudná a testvéreket egymással megbékíteni. 

 

ZERO ÉS SHIZUKA

 

Egy napon új tanuló érkezik a Cross Akadémia éjszakai tagozatára. Kurenai Mariaként mutatkozik be, és nagyon kedves mindenkivel. Csak Zerónak gyanús a fiatal kislány, és jók a vadászmegérzései. Csak később derül ki, hogy egy beteges vámpírlány testét felhasználva Hio Shizuka tisztelte meg jelenlétével az iskolát. Shizuka pedig nem tanulni jött, hanem azért, hogy újra találkozzon valamikori áldozatával, Zeróval. Zero bármennyire is gyűlöli családja gyilkosát, nem képes megölni, mivel az emberből lett vámpír nem képes ártani "mesterének". Shizuka valódi szándékai - hogy Yukit és Zerót felhasználva megölje Kanamét - sokáig rejtve maradnak, az azonban hamar kiderül, hogy elsősorban gyötörni jött valamikori áldozatát. Erre a célra felhasználja Yuki naivságát és Ichiru bosszúvágyát is. Zero csapdába esik, Shizuka csapdájába, ahonnan végül csak Kaname mentheti meg.

Shizuka halálával mégsem oldódik meg minden, mivel Zerót találják meg Shizuka holtteste mellett, így a Tanács úgy dönt, hogy a tisztavérű vámpír meggyilkolásáért kivégzés jár. Ügyében végül újra Kanaménak kell eljárnia - immáron ki tudja hányadszor menti meg Zerót szorult helyzetéből.

Hónapokkal Shizuka halála után Kurenai Maria újra magához tér kómájából és elmeséli Zerónak, hogy Zero szüleit nem véletlenül bízták meg pont annak a "D" kategóriás vámpírnak a megölésével, aki Shizuka igazi szerelme volt. Shizuka ugyanis Kuran Rido jegyese is volt, az öreg pedig nem nézte jó szemmel, hogy leendő felesége egy szolgával enyeleg. Ő bérelte fel a vámpírvadászokat a szerető megölésére - és így tulajdonképpen megpecsételte a Kiryu család sorsát is, mivel ők nem tudták, hogy a célpontjuk kinek a védelmét élvezi. Ha tudták volna, bizonyára nem bosszantanak fel egy tisztavérű vámpírt.

 

ZERO ÉS ICHIRU

 

Zero és Ichiru ikertestvérek, és Zero nagyon szerette beteges, gyengécske öccsét. Gondját viselte, ápolta, támogatta, mindig igyekezett belé erőt önteni, megvigasztalni. Persze ők is látták egymás közt a különbséget - még ha külsőre nem is lehet őket megkülönböztetni egymástól -, de Zero szemében ettől az öccse semmivel sem kevesebb. A mellőzöttség csak Ichiru érzéseit mérgezi meg, az ő szeretete lassan gyűlöletbe fordul, miközben Zero mindent neki akar adni (még saját "szeretét" is az anyjuk szeretetéből), hogy valahogy visszaadja neki, amit elvett tőle az anyaméhben.

 

Az útjaik akkor válnak ketté, amikor szüleik meghalnak. Zero nem tudja, hogy Ichiru Shizukával maradt. Vagy talán tudja, csak nem hajlandó elfogadni, nem képes tudomásul venni, hogy az öccse - akit annyira szeretett - elárulta őket. Mivel nem bírná elviselni, nem tudna ezzel a gondolattal együtt élni, inkább elfojtja. Kettejük kapcsolatában az újabb mérföldkő az, amikor Shizuka Kurenai Maria álcájában megjelenik a Cross Akadémián. Zero ekkor egy határozott, erős - és egészséges! -, gyűlölettel teli Ichirut lát viszont. Amikor Shizuka meghal, Ichiru először Zerót vádolja a haláláért, bosszúvágya ezzel új dimenziót nyer, de ez a dimenzió végül valós tartalom nélküli eszköz lesz csupán, amivel eltakarhatja valódi szándékait.

 

Nem tudjuk, Ichiru komolyan gondolta-e, amikor azt vágta Zero fejéhez, hogy világ életében gyűlölte. Saját állítása szerint Shizukát is azért kérte meg, hogy hagyja életben, mert azt akarta, hogy a fivére szenvedjen. Viszont van itt egy érdekes egybeesés: amikor Ichiru kihallgatta a szüleit, az nem lehetett neki újdonság, hogy túl gyenge, hogy belőle nem lesz vadász. Csak egy dolog volt neki újdonság: hogy el akarják választani Zerótól. Ez fordította el őt végleg a szüleitől. Akkor viszont tegyük fel a kérdést: Megölöm/megöletem/hagyom megölni a szüleimet (mosolyogva), azért, mert el akarnak választani valakitől, akit amúgy is utáltam? Nem. Viszont, azért, mert el akarnak választani attól, akit a legjobban szeretek a világon... (Az is érdekes, hogy Ichiru soha, egyetlen percre sem mutat megbánást amiatt, hogy "mosolygott" a szülei halálán - mert azt ugyebár mindannyian tudjuk, hogy tenni nem tehetett volna értük semmit. Legfeljebb velük halhatott volna. Nem emiatt mardossa a bűntudat.)

 

Ez a két fiú megveszekedetten szerette egymást.

Kettejük kapcsolatában egyszerre van jelen a gyengéd testvéri szeretet, a gyűlölet, az irigység és a féltékenység, a bűntudat (mindkettejük részéről, Ichiruban azért, mert megszületett, Zeróban pedig azért, mert úgy érzi, ő vette el az erőt a testvérétől), az áldozatkészség, a vezeklés és a megbocsátás és a bosszúvágy, és ennek az érzelem-kavalkádnak a hullámai elkerülhetetlenül sodorják őket a tragédia felé.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.